10 მცდარი მითი ჯანმრთელობის შესახებ, რომლებისაც ახლაც გვჯერა

1. ახალი ყოველთვის გაყინულზე უფრო სასარგებლოა სინამდვილეში გაყინულ ხილსა და ბოსტნეულს გააჩნია ისეთივე სასარგებლო თვისებები, როგორიც ახალს. გაყინვის დროს ყველა ძველი თვისება ნარჩუნდება.


ჩატვირთვა...

2. ტკივილგამაყუჩებელი უნდა მიიღოთ, თუ ძალიან გტკივა მაშინ – ეს ცდომილებაა. ტკივილგამაყუჩებელი უნდა მიიღოთ ტკივილის დაწყების სტადიაზე ან წინასწარ, თუ გაქვთ ქრონიკული დაავადებები.

3. მსუქან ადამიანებს ნივთიერებათა ცვლა უფრო ცუდი აქვთ, ვიდრე გამხდრებს – ბევრი დარწმუნებულია, რომ თუ ადამიანი მსუქანია, მას აუცილებლად ცუდი მეტაბოლიზმი აქვს. მეცნიერებმა უარყვეს ეს ცდომილება. აღმოჩნდა, რომ მსუქან ადამიანებს ნივთიერებათა ცვლა უკეთესიც კი აქვთ, ვიდრე გამხდრებს.

4. სინათლე მონიტორის ეკრანიდან მავნებელია თვალებისთვის – საბედნიეროდ, მონიტორები რადიაციის სულ მცირე რაოდენობას გამოყოფენ, რომელიც საფრთხეს არ წარმოადგენს ჯანმრთელობისთვის. ასევე ის არ იწვევს პრობლემებს თვალებთან დაკავშირებით.

5. შამპუნს და კონდიციონერს შეუძლია გადაარჩინოს თმის გაყოფილი ბოლოები – ყველაზე ძვირფას შამპუნსაც კი ან კონდიციონერს არ შეუძლია ამ პრობლემის გადაჭრა. ერთადერთი გამოსავალია – მაკრატელი.

6. ანტიბიოტიკებით იკურნება გაციება – დაიმახსოვრეთ, ვერასოდეს დაამარცხებთ გაციებას ანტიბიოტიკებით. გაციება – ეს ვირუსული დაავადებაა, ანტიბიოტიკები კი ებრძვიან მხოლოდ ბაქტერიულ დაავადებებს.

7. გულის შეტევის დროს ადამიანი ძლიერ ტკივილს გრძნობს – ბევრს შეცდომით ჰგონია, რომ გულის შეტევის დროს ადამიანი ძლიერ ტკივილს განიცდის. სინამდვილეში გულის შეტევა მეტწილად სიმპტომატურად შეუმჩნეველი რჩება, და სიმპტომები უფრო კბილის ტკივილს ან გულძმარვას გვაგონებს.

8. ყავას შეუძლია შეაფერხოს ძვლების ზრდა ბავშვებში – ამის მტკიცებულება არ არსებობს. შესაძლებელია, ეს მოიგონეს, რათა ბავშვები არ მიეჩვიონ კოფეინიან სასმელებს.

9. იოგურტი აუმჯობესებს საჭმლის მომნელებელი სისტემის მუშაობას – მართალია, იოგურტი შეიცავს სასარგებლო ბაქტერიებს, მაგრამ მთლიანობაში მისი სარგებლობა გაზვიადებულია. ჩვენს ორგანიზმში მუშაობენ მილიონობით სხვა სასარგებლო ბაქტერიები. გარდა ამისა, იოგურტი შეიცავს შაქრის დიდ რაოდენობას.

10. კონსერვირებულ პროდუქტებში ცოტა ვიტამინია – რატომღაც ითვლება, რომ დაკონსერვებულ პროდუქტებში თითქმის არ არის ვიტამინები და სასარგებლო ნივთიერებები. სინამდვილეში მოხუფვისას ინარჩუნებენ ყველა სასარგებლო ნივთიერებას. ამიტომ ისინი ისეთივე სასარგებლოა, როგორც ახალი პროდუქტები.

წყარო: Trend.Ge

ჩატვირთვა...

მსგავსი სტატიები